Σελίδες

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2023-2024

  Άλλη μια σχολική γιορτή λήξης και αποχαιρετισμού στο προαύλιο του σχολείου μας.

   Τα πρωτάκια μαζί με τα παιδιά της Β΄ τάξης  τραγούδησαν με τον Μουσικό Αλέξανδρο Ιωάννου και στη συνέχεια δραματοποίησαν το τραγούδι του Ευγένιου Τριβιζά "Η πολύ λαίμαργη φάλαινα που έφαγε τη θάλασσα" και χόρεψαν το τραγούδι " Τα τζιτζίκια" του Οδυσσέα Ελύτη.

 Μια γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά.                  ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ραντεβού τον Σεπτέμβριο !!





Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Ημέρα ευαισθητοποίησης και εθελοντισμού.

     Η συμμετοχή της Α΄ τάξης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη για την 14η Ιουνίου 2024.

    Οι ζωγραφιές των παιδιών με τίτλο "Σταγόνα Ζωής" θα αναρτηθούν, μαζί με τις ζωγραφιές των άλλων τάξεων, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς από το Κέντρο Υγείας Καστοριάς.





Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ - Α΄ Δημοτικού -

     Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Η οικογένεια δεν είναι αριθμητική, είναι απλώς μοναδική!"              Ένα πρόγραμμα για την οικογενειακή πολυμορφία που μέσα από τις δραστηριότητες στοχεύει στην καλλιέργεια και ενίσχυση των δεξιοτήτων μάθησης, στην συνεργασία, την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα, την επικοινωνία, τις κοινωνικές δεξιότητες και την ευαισθησία.

    Έχει απόλυτη συνάφεια με τα γνωστικά αντικείμενα της Μελέτης Περιβάλλοντος (ενότητα " Η οικογένειά μου" Α΄ Δημοτικού) και της Γλώσσας (ενότητα "Οικογένεια" Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων Α΄- Β΄ Δημοτικού).

    Προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα : Να ξανασυστηθούν οι μαθητές με κριτήριο το οικογενειακό τους πλαίσιο. Να προκληθεί το ενδιαφέρον τους σχετικά με τη διαφορετική δομή άλλων οικογενειών. Να εντοπίσουν ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των οικογενειών τους. Να εκφράσουν αντιλήψεις, συναισθήματα, ιδέες για την έννοια της οικογένειας.

                                                                       " Κάτω από τα τριανταφυλλένια πέλματά σου δυο καρδιές,                                                                              η καρδιά της μητέρας, η καρδιά του πατέρα.                                                                                                    Πάτα γερά. Δε θα πέσεις. "            Γιάννης Ρίτσος